Talohaku

Talohaku / Talomallit / Kontio / 

Harunire

  • 228m2
  • 170m2
  • 4
  • 2
  • Hirsi

Kontio Harunire edustaa skandinaavisen linjakasta puutaloarkkitehtuuria japanilaisvivahtein. Päältä pieni, sisältä iso -rakennus on suunniteltu tämän päivän taajamatontille siten, että rakennuksen muoto suojaa oleskelupihaa. Persoonallinen Kontio Harunire on ilmeikäs rakennus, jossa on leikitelty muodoilla ja ikkunoiden sijoittelulla. Moni-ilmeisyys jatkuu myös rakennuksen sisätiloissa: välipohjan porrastus rytmittää ja yläkerran vino sisäkatto avartaa tiloja. Kontio Haruniren tilaratkaisut on tehty perheen arjen toiminnot ja harrasteet huomioiden. 

Tilat seuraavat luontevasti toisiaan. Autokatoksesta pääsee sisätiloihin sateelta suojassa. Sisääntulopäätyyn on sijoitettu niin talotekniikka kuin märkätilatkin. Rakennuksessa kulkeminen on tilallinen kokemus. Heti etuovelta saa aavistuksen tulevasta, kun katse vie sisääntulijan aina rakennuksen toiseen päätyyn; avaraan, valoisaan ja tilavaan oleskelutilaan asti. Toimiva keittiö saarekkeineen sekä vastapäätä sijaitseva ruokailutila asettuvat käytännöllisesti niin eteistilojen kuin olohuoneenkin läheisyyteen. 

Alakerran aulasta pääsee luontevasti yläkertaan, jossa sijaitsevat rauhoittumiseen tarkoitetut tilat: arkiolohuone, kolme makuuhuonetta, ylellinen kylpyhuone sekä näiden toimintaa luontevasti tukeva kodinhoitohuone.